Connect with us

Šport

Futbal: A tím Piešťan do ligy nenastúpi, klub sa chce zamerať na mládež

Published

on

Reklama

Do jarnej časti tretej futbalovej ligy A tím PFK Piešťany nenastúpi. Napriek snahe viacerých zainteresovaných je pôsobenie mužstva finančne neudržateľné, preto sa vedenie klubu rozhodlo odhlásiť ho zo súťaže. Cieľom prezidenta PFK Piešťany Róberta Studeného a širšieho vedenia je zamerať sa na mládež. Všetky mládežnícke mužstvá sa momentálne pripravujú na jarnú časť a budú hrať súťaže II. a III. ligy.

_mg_8972-nggid0551588-ngg0dyn-560x375x100-00f0w010c010r110f110r010t010[1]

Reklama

„Do piešťanského futbalu sme vstúpili pred rokom a pol s cieľom záchrany a zachovania mládežníckeho futbalu v meste Piešťany. Na poslednú chvíľu sa nám podarilo uhradiť všetky podĺžnosti voči trénerom a dodávateľom služieb tak, aby sme začali s „čistým štítom“ a pokračovali v práci s mládežou, ako aj súťažiach jednotlivých mladežnických kategórií. V tom čase sa sformovala skupina odchovancov PFK Piešťany a miestnych futbalových zanietencov, ktorí prejavili vážny záujem o prácu a zachovanie mužského futbalu v Piešťanoch, a teda pokračovanie tímu A v III. lige ZsFZ,“ spomína R. Studený. Ročník 2013/14 odohrali hráči s nadšením, ale vo veľmi zložitých, až amatérskych podmienkach, čo sa odzrkadlilo na výsledkoch a pochopení, že len nadšenie a zanietenie na tak náročnú súťaž, ako je III. liga, nestačí.

„V každom prípade za uvedené obdobie patrí všetkým uznanie a poďakovanie. Pred začiatkom sezóny 2014/15 sa ku klubu PFK prihlásila partia bývalých funkcionárov s dlhoročnými skúsenosťami pri vedení tímu A s cieľom zachrániť mužský futbal v meste a pracovať na profesionálnejšej báze. Žiaľ už jesenná časť aktuálneho ročníka III. ligy ukázala, že ani táto cesta bez silného zázemia, či už finančného alebo hráčskeho nebude ľahká, a po ukončení posledného kola jesennej časti sa vedene tímu A rozhodlo v decembri 2014 ukončiť svoju činnosť. Od tohto obdobia prebehlo viacero neúspešných strenutí a rokovaní s potenciálnymi partnermi, ktorí by vedeli garantovať prácu s tímom A a zabezpečiť pokračovanie mužstva v jarnej časti súťažného ročníka 2014/15. Bez zimnej prípravy, hráčskej súpisky, personálneho zabezpečenia a finančného krytia nie je v našich silách udržať A tím v III. lige, a preto do jarnej časti nenastúpi,“ konštatoval Róbert Studený.

Reklama

turnaj-pfk-22[1]

Klub PFK Piešťany doteraz vynaložil len na realizačnú časť fungovania A tímu, bez materiálno-technického zabezpečenia a prevádzky štadiónu, za rok a pol 40 000 €. Piemerná návštevnosť platiacich divákov na domácich ligových zápasoch A tímu, bola okolo 50 ľudí.

„Aktuálna činnosť futbalového klubu PFK Piešťany pokračuje ďalej podľa našich pôvodných zámerov a cieľov, t.j. práca a výchova mládeže k športu, futbalu. Všetky vekové kategórie od U6 až po U19 pokračujú v zimnej príprave. Chlapci od 6 do 11 rokov trénujú pod vedením fundovaných trénerov v telocvičniach a zúčastňujú sa halových turnajov. Mladší a starší žiaci, ako aj mladší a starší dorastenci začali so zimnou prípravou na umelej tráve od 8. januára. V rámci prípravy majú odohrané po 4 zápasy a pokračujú v tréningovom procese tak, aby od 7. marca boli pripravení na jarnú časť svojich ligových súťaží v II. resp. III. lige,“ informoval prezident piešťanského futbalového klubu.

-th- Ilustr. foto: th a PFK

Populárne články