Connect with us

Novinky

Florbal: FBC Páv Piešťany postupuje do 1. ligy

Published

on

Reklama

Po dobrých výkonoch v sezóne 2015/16 sa FBC Páv Piešťany umiestnil v základnej časti na 2. mieste. Na výbornú hru sa však klubu nepodarilo nadviazať v playoff a chuť neúspechu pocítili v semifinále, v ktorom podľahli v oboch zápasoch neskoršiemu víťazovi a obsadili konečné 3. miesto. V stredu 1. júna sa uskutočnilo prezídium Slovenského florbalového zväzu, ktoré rozhodlo o administratívnom posunutí dvoch klubov, konkrétne Piešťan a Dubnice, do vyššej súťaže. Automatický postup si ako víťaz vybojoval klub FBK Púchov. FBC Páv Piešťany tak bude v nadchádzajúcej sezóne účastníkom 1. ligy.

Snímek_7-700x400

Reklama

“Úspešné ťaženie ligou nás stálo veľa síl a do Play-off sme nastupovali s veľkými ambíciami. Slabší deň na nás padol zrovna v domácom semifinálovom zápase, kde sa nám zranilo až päť hráčov a tak výjazd na odvetu bol už len akousi dohrávkou sezóny. Teší ma, že napriek zaváhniu nám bola poskytnutá šanca hrať kvalitnú celoslovenskú súťaž (2. najvyššiu súťaž – 1. ligu),” vyjadril sa o postupe prezident klubu Matúš Kromholc.

FBC Páv Piešťany plánuje získať do novej sezóny päť hráčov, ktorí by posilnili klub. Prestupové obdobie začína 1. júla a z tohto dôvodu nechcel Matúš Kromholc konkrétne mená zatiaľ bližšie špecifikovať. Pávov opúšťajú štyria hráči, ktorí odchádzajú na vysoké školy a jeden z najväčších mládežníckych talentov by mal odísť na hosťovanie do extraligového mužstva. Klub chystá i niekoľko noviniek, medzi ktorými má byť napríklad nový dizajn dresov, vytvorený na základe spolupráce s novými partnermi. Všetky kategórie budú nastupovať v rovnakých dresoch ako muži, kapitánske pásky budú v rovnakom dizajne a aj web prešiel veľkou zmenou.

Reklama

“Druhá najvyššia liga je o triedu kvalitnejšia súťaž, a preto sa budeme usilovať o zotrvanie v 1. lige. Ak budeme všetci jednotní a ťahať za jeden povraz malo by sa nám podariť tento cieľ splniť. Osobne pracujem na skvalitnení podmienok pre hráčov a fanúšikov. Jednáme aj s licencovaným trénerom, ktorý by nás viedol už od letnej prípravy. Výsledky rokovaní by mali byť známe do dvoch týždňov. Na záver by som rád poďakoval hráčom, realizačnému tímu, fanúšikom a v neposlednom rade aj partnerom FBC Páv Piešťany za odhodlanie, nasadenie a neustálu podporu zdvíhať úroveň florbalu v Piešťanoch,” dodal Matúš Kromholc.

-FBC Páv Piešťany-

Populárne články