Connect with us

Šport

Do pokusu o Guinessov rekord sa zapojilo neoficiálne 271 ľudí

Published

on

Reklama

Streetball Tour organizovaný ako Majstrovstvá Slovenska v streetballe pokračoval minulú sobotu 12. júna piatym podujatím v Piešťanoch. Pred Domom umenia a na ihrisku v mestskom parku bojoval rekordný počet 96 tímov v piatich kategóriách.

[singlepic id=868 w=320 h=240 float=left]V mužskej kategórii, po neúčasti v Prešove, nadviazali na svoj víťazný hattrick z úvodných troch podujatí obhajcovia minuloročného prvenstva z Letného Vánku, ktorí vo finále zdolali konkurentov z tímu Kardiaci a zvýšili svoj náskok v priebežnom poradí Tour.

Reklama

Organizátori okrem množstva sprievodných súťaží a bohatého kultúrneho programu, pripravili aj pokus o vytvorenie Guinessovho rekordu v čo najväčšom počte driblujúcich na jednom mieste v čase 3 minúty. Podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov sa pokusu zúčastnilo 271 basketbalistov. [singlepic id=858 w=320 h=240 float=left]Najmladším účastníkom bol Matej Koza zo Senca, ktorý mal dva roky a dva mesiace a najstaršou bola sedemdesiatosemročná Oľga Zálešáková z Piešťan.[singlepic id=866 w=320 h=240 float=right] Podľa organizátorov išlo tento rok hlavne o otestovanie si organizácie takéhoto rekordu a položenie základov tradície do budúcna.

Viac z atmosféry horúceho slnečného dňa sa nadýchnete pri prezretí si nasledujúcej fotogalérie.

Reklama

Autor: Tomáš Hudcovič     Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=26]

Populárne články