Connect with us

Šport

Cyklistika: Jozef Metelka vicemajstrom sveta v časovke

Published

on

Reklama

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka zaznamenal ďalší veľký úspech. V časovke jednotlivcov na majstrovstvách sveta na ceste v americkom Greenville skončil v kategórii C4 druhý. Na víťaza Jiřího Bouška z Českej republiky stratil na takmer 25 km trati 5,95 sekundy.

jozo metelkaNa  treťom mieste skončil Rus Sergej Pudov so stratou 24,6 sekundy na víťaza.  Štvrtý bol Američan Jeffrey Scott Martin a až na piatom mieste skončila legenda paralympijskej cyklistiky Čech Jiří Ježek.

Reklama

„Musím povedať, že som nikdy nepretekal pri teplote 35°C a mal som pocit, že idem 25 kilometrov peklom. Našťastie moje dvojča, turbo preplňovaný motor, pumpovalo na 197 tepov za minútu. Problémy nastali kvôli prehriatiu systému, čo spôsobilo nedostatok energie v piestoch. V posledných pár sto metroch som dal do toho všetko, ale na Jiřího Bouška mi chýbalo 6 sekúnd. Nie som nešťastný, ale ani superšťastný. Mám zmiešané pocity. Viac tréningu do budúcna a zlato je moje :-),“ vyjadril sa po pretekoch Piešťanec, žijúci momentálne viac v Anglicku.

Cestné preteky na 88 km, ktorých sa Jozef ešte na majstrovstvách sveta zúčastní, sa konajú v nedeľu 31. augusta.

Reklama

(ht) Foto: www.facebook.com/jozefmetelka

REKLAMA

MONKEY

 

Populárne články