Connect with us

Šport

Beh Zlatým vrchom

Published

on

Reklama

V nedeľu 4. júla sa konalo druhé kolo Piešťanského pohára v lesnom behu – Beh Zlatým vrchom. Na trať nad vodnou nádržou Striebornica sa tento raz spolu vo všetkých kategóriach postavilo 62 pretekárov.

[singlepic id=1396 w=320 h=240 float=left]Najmenšie deti do 6 rokov prebehli v náročnom teréne lesnej cesty trať s dĺžkou 150 metrov. Medzi dievčatami bola najrýchlejšia Veronika Karabová z Trakovíc a medzi chlapcami Dominik Bitarovský z Piešťan. Školáci a školáčky do 10 rokov si zmerali sily na trati dlhej 800 m. Z dievčat bola najrýchlejšia Zuzana Karabová z AK Bojničky a z chlapcov Roman Kurnický z Nového Mesta nad Váhom. Starší školáci do 15 rokov absolvovali 1200 metrov a prvenstvá získali súrodenci Tadeáš Drahovský a Lýdia Drahovská.

Reklama

[singlepic id=1438 w=320 h=240 float=right]Na trať s dĺžkou 9600 metrov a prevýšením 370 metrov, ktorú organizátori zo Športovej bežeckej rodinky Piešťany pripravili pre juniorov, mužov a ženy sa vydali pretekári z miest a klubov od Bratislavy až po Oravu. V kategórii Juniori do 20 rokov vyhral Tomáš Jánoška z TJ Rapid Bratislva. V kategórii Ženy E zvíťazila Veronika Kováčová z Trenčína, medzi ženami od 35 rokov bola najrýchlejšia Renata Klčová z TJ Družba Piešťany a v kategórii nad 50 rokov  Zlatica Balážová z KRB Partizánske. Medzi mužmi A dominoval Luboš Ferenc z Fešák team Trnava, z mužov od 40 rokov bol najrýchlejší Ervin Páleník z Tren?ína. V kategórii muži od 50 rokov zvíťazil ďalší trenčan Miroslav Kováč a prvenstvo medzi mužmi staršími ako 60 rokov získal Miroslav Kresánek z Bratislavy.

Najmladšími účastníkmi podujatia boli dvojroční Zora Krupová a Jakub Hudcovič. Najstarším účastníkom šesťdesiatdeväťročný Ivan Fiamin zo Slávie STU Bratislava.

Reklama

Piešťanský pohár v lesnom behu vyvrcholí posledným podujatím, ktorým bude Beh okolo Marhátu v nedeľu 22. augusta. Viac informácií získate na http://www.beh.yw.sk/races.php?race=marhat2010.

Autor: Tomáš Hudcovič  Foto: hug(o)photo agency

[nggallery id=54]

Populárne články