Connect with us

Šport

Basketland Camp premiérovo v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Basketland n.f. v spolupráci s basketbalovým klubom MBK Karlovka Bratislava a vďaka podpore mládežníckych trénerov organizuje deviaty ročník letných basketbalových táborov pre deti do 17 rokov. Jubilejný dvadsiaty Basketland Camp sa uskutoční premiérovo v Piešťanoch.

[singlepic id=56344 w= h= float=center]

Reklama

Trénermi na piešťanskom Basketland Campe budú bývalá reprezentantka Slovenska Petra Soošová, kouč extraligovej Nitry Ľubomír Urban, úspešný tréner MBK Karlovka František Kubala, tréner mládeže MBK Karlovka Peter Ivanovič, hráč extraligovej Prievidze Branislav Brliť a domáca Piešťanská Čajka Marta Páleníková. Účasť na kemperskej besede prisľúbila aj jej spoluhráčka a reprezentantka Slovenska Mária Felixová.

Basketland campy majú formu týždenných alebo denných táborov a sú určené všetkým mladým hráčom, ktorí chcú aj počas letných prázdnin pracovať na správnej basketbalovej technike, naučiť sa nové zručnosti, získať kultúrne, tímové a športové zážitky. Pre kemperov pripravujeme okrem rôznorodých tréningov aj individuálne súťaže, videoprojekcie, výlety, návštevy kúpalísk, voľno-časové aktivity, teoretické tréningy, či besedy s basketbalovými osobnosťami.

Reklama

Kemperi sú rozdelení do skupín podľa pohlavia, veku a basketbalových zručností. O každý Basketland tím sa stará počas celého campu jeden asistent a v tréningovom procese sa striedajú viacerí hlavní tréneri. Takýto model umožňuje, aby kemperi spoznali viacero tréningových metód, prístupov a trénovali s viacerými kvalitnými trénermi a hráčmi. Cieľom je naučiť a upevniť u kemperov správne prevedenie základných basketbalových techník, prípadne opraviť chyby, motivovať a inšpirovať mladých hráčov na neľahkej ceste stať sa dobrým basketbalistom, budovať ducha fair play, tímovosť, ale aj bojovnosť a samostatnosť

Doteraz sa na Basketland campoch zúčastnilo viac ako 2 000 mladých hráčov a viac ako 200 trénerov a profesionálnych hráčov.

Ak by ste sa chceli Basketland Campu zúčastniť aj vy, prihlasovať sa môžete ešte stále na webovej stránke basketland.sk.

Text: Marta Páleníková

 

Populárne články