Connect with us

Novinky

Basketbal: Piešťanské čajky sa predstavia v ďalšej zaujímavej súťaži

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky si v nasledujúcom ročníku zahrajú aj ďalšiu medzinárodnú súťaž! Klub sa prihlásil do východoeurópskej ligy Eastern Europe Women´s Basketball League (EEWBL), ktorá je pre Čajky výbornou príležitosťou pre medzinárodnú konfrontáciu.

Piešťanské Čajky sú tak jeden zo šestnástich tímov, ktorí sa do projektu EEWBL v nasledujúcej sezóne zapojí. Okrem Čajok si v tejto súťaži opäť zahrajú aj minuloročné víťazky z Good Angels Košice.

Reklama

Systém súťaže pozostáva z troch turnajov a následného play-off. Hneď prvý turnaj budú Piešťanské Čajky hostiť v Diplomat aréne v termíne 4. – 7. októbra, keď privítajú tímy Astana Tigers, Samsun Canik a Hoptrans Sirenos.

Piešťanky tak budú mať ďalšiu príležitosť predviesť sa na medzinárodnom poli, keďže ich ešte čaká kvalifikácia Euroligy s poľskými Polkowicami, v ktorej sa rozhodne, či budú hrať v základnej skupine najlepšej klubovej európskej súťaži, alebo v Európskom pohári FIBA.

Reklama

Eastern Europe Women´s Basketball League (EEWBL) 2017/2018:

Skupina A: Good Angels (Slovakia), Horizont Minsk (Belarus), Kibirkstis Vilnius (Lithuania), Vega1/Liepaja (Latvia), AL-Riyadi (Libanon), FSG Royal Eagles (Holland), Lulea Basket (Sweden), Bornova Becker (Turkey)

Skupina B: TTT Riga (Latvia), Dynamo Moscow (Russia), Piestanske Cajky (Slovakia), Astana Tigers (Kazakhstan), Tsmoki Minsk (Belarus), Hoptrans Sirenos (Lithuania), Udominate Basket (Sweden), Samsun Canik (Turkey)

TS Piešťanské čajky

Populárne články