Connect with us

Novinky

Basketbal: Kadáši sľubuje – Dáme do toho všetko!

Published

on

Reklama

Majstrovstvá Európy v basketbale reprezentácií do 18 rokov na prelome júla a augusta sa blížia. Jedna zo skupín sa hrá v Piešťanoch. Kapitán reprezentácie do 18 rokov Jakub Kadáši je pred blížiacimi sa ME pozitívne motivovaný a snaží sa to preniesť aj medzi spoluhráčov v kabíne. Prečítajte si rozhovor s ním.

Jakub, blížia sa domáce ME hráčov do 18 rokov, je už aj u teba citeľné zvyšujúce sa vnútorné napätie či pozitívne očakávanie?
Určite je cítiť menšie vnútorne napätie, nakoľko hráme pred domácim publikom a prvýkrát v A-divízii, no môžem povedať, že každý jeden z hráčov sa už nemôže dočkať, kedy to o necelé tri týždne konečne vypukne.
Bude šampionát aj vzhľadom na to, že sa hrá doma a že sme v A-kategórii, vrcholom tvojej doterajšej kariéry?
Jednoznačne áno. Reprezentovať svoju krajinu na Majstrovstvách Európy A-divízie je pred všetkým, čo sa mi v mojej kariére zatiaľ podarilo.
Na nedávnom hernom sústredení v Turecku boli domáci aj Macedónci nad vaše sily, zápasy však určite otvorili mnohé ďalšie otázky. Tušíš po nich, na čom potrebujete najviac popracovať, aby ste do turnaja vstúpili v čo najlepšej forme a kvalite?
V Istanbule sme hrali tri zápasy počas troch dní a popritom sme aj trénovali, no na ME sa hrá podobným systémom, a tak sa nemôžeme vyhovárať na únavu či podobné faktory. Máme pri sebe skvelý tím trénerov, ktorí určite nájdu odpoveď na všetky otázky a budú s nami riešiť každý jeden nedostatok , ktorý momentálne v našej hre máme, aby sme boli čo najlepšie pripravení na šampionát.

Reklama

Ozývajú sa ti už aj známi a kamaráti s tým, že ťa na šampionát prídu podporiť?
Samozrejme. Moji spolužiaci, kamaráti, bývalí spoluhráči a bývalí tréneri mi píšu, telefonujú, že nás určite prídu podporiť a tešia na pekné majstrovstvá.
Dá sa už dnes hovoriť o prípadnom cieli národného tímu na ME?
Nechcem nejak konkretizovať naše ciele, nakoľko sme vôbec prvýkrát v A-divízii, a tak absolútne nevieme, čo môžeme od súperov očakávať. Najdôležitejší je pre nás štvrtý zápas , kde sa rozhodne o tom, či postúpime do najlepšej osmičky. Ja môžem ako kapitán tímu sľúbiť, že do každého zápasu pôjdeme na sto percent a pred domácim publikom odovzdáme všetky naše sily. 

-red-

Reklama

Populárne články