Connect with us

Šport

Basketbal: Do Diplomat arény pricestuje Ružomberok, Čajky chcú v šlágri opäť uspieť

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky v sobotu odohrajú posledný zápas základnej časti pred extraligovou nadstavbou, keď v šlágri kola budú hostiť tretí tím tabuľky MBK Ružomberok. Podarí sa piešťanským basketbalistkám zavŕšiť základnú časť víťazstvom?

Nedávne víťazky Slovenského pohára sa predstavia na domácej palubovke prvýkrát od spomínaného triumfu v polovici januára. Odvtedy Piešťanky odohrali len zápasy na palubovkách súperiek. Čajky sa s Ružomberkom v tejto sezóne už raz stretli a v Koniarni sa tešili z dôležitého víťazstva 76:65. Aj teraz chcú piešťanské basketbalistky zvíťaziť, no nečaká ich nič ľahké. Vzájomné súboje bývajú vždy vyrovnané a tradične ponúkajú kvalitný basketbal. „Na Ružomberok sme sa pripravovali dôsledne. Naša príprava ma štruktúru, ktorá je už dlhodobo vyprofilovaná. Súper disponuje kvalitou, ale tú máme aj my a chceme ju ukázať počas celých 40 minút. Bude dôležité limitovať výpadky koncentrácie a udržať konštantný výkon,“ vraví pred atraktívnym zápasom s Ružomberkom tréner Čajok Martin Pospíšil.

Reklama

Piešťanskému koučovi robia vrásky zdravotné problémy niektorých zo zvereniek, keď nebude môcť využiť Rebeku Mikulášiková, Lauru Horvátovú a ani Luciu Krč-Turbovú. „Hlavne to netreba zbytočne riešiť. Je pravda, že nám to komplikuje určité štandardy tréningového procesu, no nechceme sa na nič vyhovárať a vyplakávať. Hráčky, ktoré máme k dispozícii sú pripravené odviesť maximum a to je podstatné,“ dodal rázne M. Pospíšil.

-Piešťanské Čajky-

Reklama

Populárne články