Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky postupujú do semifinále play-off bez boja

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky mali vo štvrťfinále play-off súperiť s Cassoviou Košice, no séria sa vôbec neodohrala a naše basketbalistky postúpili bez boja. Košický celok nebol na stredajší úvodný zápas schopný nastúpiť a kvôli problémom s kádrom do Piešťan vôbec nepricestoval. Na základe tejto skutočnosti rozhodla Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie podľa pravidiel o kontumovaní zápasu a zrušení série v prospech Piešťanských Čajok. Fanúšikovia našich basketbalistiek si tak na ich koncertovanie v play-off budú musieť ešte počkať.

IMG_2521_resize

Reklama

Po rozcvičke a 15 minútovej čakacej dobe na súpera nastúpila základná päťka Čajok na palubovku a rozhodcovia zápas ukončili. Ďalšie náležitosti riešila Hracia Komisia SBA, ktorá dnes rozhodla nasledovne. Citujeme z oficiálnej správy. “Zápas play off extraligy žien Piešťanské Čajky – BK SOUŽ Cassovia Košice, ktorý sa mal odohrať dňa 23. marca o 18:00 v Diplomat aréne v Piešťanoch sa kontumuje v prospech družstva Piešťanské Čajky, a to so skóre 20:0 v prospech družstva Piešťanské Čajky,“ a ďalej tiež: „Družstvo BK SOUŽ Cassovia Košice v zmysle čl. 20 bodu 20.2.2 Oficiálnych pravidiel basketbalu prehráva play-off zrušením. Play-off extraligy žien medzi družstvami Piešťanské Čajky a BK SouŽ Cassovia Košice vyhráva družstvo Piešťanské Čajky.“

12814241_1312741065406394_1348151009172404658_n

Reklama

Čajky tak postupujú do semifinále play-off bez boja. Vedenie klubu na základe vyššie uvedených okolností rieši prípravný zápas, aby piešťanské basketbalistky nevypadli zo zápasového rytmu.

Keďže sa stredajší zápas neuskutočnil, piešťanské basketbalistky zaimprovizovali a venovali svoj čas fanúšikom, ktorí si našli cestu do Diplomat arény. Každý z prítomných podporovateľov dostal ako „odškodné“ kalendár Piešťanských Čajok. Dievčatá sa fanúšikom ochotne popodpisovali, odfotografovali sa s nimi a prehodili pár slov. Fotogalérie z autogramiády nájdete na stránke www.piestanskecajky.sk alebo na facebookovom profile Čajok. 

-Tlačová správa Piešťanské Čajky/Foto: archív, Piešťanské Čajky-

Populárne články