Connect with us

Šport

Basketbal: Čajkám sa v Košiciach nedarilo, prehrali o 33 bodov

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky sa stretli v sobotu 24. januára v dueli s lídrom basketbalovej extraligy Good Angels Košice. Úvod stretnutia naznačoval prevahu Čajok, no od druhej štvrtiny sa prejavilo domáce prostredie a Košičanky si postupne vytvárali náskok. Prevahu mali najmä v efektivite streľby, zatiaľ čo Čajky svoje šance nepremieňali. Duel sa skončil s výsledkom 82:49 v prospech domácich Good Angels. Tento zápas by sa dal vystihnúť vetou: Čajkám sa nedarilo nič, Košičankám padlo všetko.

MG_7908w[1]

Reklama

Čajky vstúpili do duelu proti Košičankám veľmi sebavedomo, čo sa odrazilo aj na výsledku, keď viedli o sedem bodov (10:17). Piešťanské hráčky dobre bránili a domácim nedali v útoku veľa priestoru. Good Angels sa pred koncom prvej časti dokázali vrátiť do zápasu a po dvoch presných trojbodových zásahoch sa ujali vedenia (19:17). Dvoma tresnými hodmi vyrovnala M. Páleníková, ale tesne pred záverom si Košičanky vytvorili dvojbodové vedenie – 21:19.

Druhá štvrtina bola od úvodu vyrovnaná, no Piešťanským Čajkám sa nedarilo v streľbe, pričom Košičanky svoje útoky zúžitkovali (29:22). Na efektivitu košickej streľby hostky doplácali a na polčasovej tabuli svietil výsledok s desaťbodovým náskokom Good Angels 38:28.

Reklama

Po polčase si vytvorili Košičanky až 18-bodový náskok (51:33) po niekoľkých osobných chybách basketbalistiek z Piešťan. Čajkám sa stále nedarilo v koncovke a nevychádzali im ani individuálne akcie. Domáce basketbalistky trestali chyby Čajok a zvyšovali svoj náskok.

Záverečná štvrtina sa dohrávala v podobnom duchu ako predchádzajúce štvrtiny. Kanadská reprezentantka Tamara Tatham hrajúca za Čajky sa dokonca vyfaulovala. Hostky síce zvýšili aktivitu, no vysoký bodový rozdiel už zvrátiť nedokázali. Zápas sa skončil s výsledokm 82:49 v prospech Good Angels.

Autor: Martin Sarvaš / www.piestanskecajky.sk  Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články