Connect with us

Šport

Atletika: Veteráni priniesli z Majstrovstiev Slovenska sedem medailí

Published

on

Reklama

V sobotu 28. februára sa v hale Elán v Bratislave uskutočnili halové Majstrovstvá Slovenska v atletike. Veteránom z klubu Družba Piešťany sa darilo, každý štart pretavili do zisku cenného kovu. Najúspešnejšia bola Anna Matúšová, ktorá svoju zbierku rozšírila o štyri medaile, z ktorých tri mali zlatý lesk.

IMG_1565 kopie

Reklama

Zástupkyňa piešťanskej atletiky vyhrala pretek na 60 prekážok ženy, rovnako ako vrh guľou a skok do výšky. Šesťdesiatku prekážok zdolala za 12,26 sekundy. Pri prepočte vekovým koeficientom medzinárodnej atletickej federácie jej výkon zodpovedá času 9,81 sekundy. Vo výškarskom sektore skočila A. Matúšová 130 cm, pričom zdolala Dagmar Sanitrovú z Banskej Bystrice. Naopak v diaľkarskom sektore sa poradie obrátilo, víťazkou sa stala D. Sanitrová, Piešťanka skončila druhá. Guľou vrhla piešťanská atlétka 9,39 m, čo zodpovedá po prepočte výkonu 13,85 m.

V šprinte žien na 60 metrov sa predstavila trénerka mladých piešťanských atlétov Annamária  Halmová. Jej výkon 11,54 s po prepočte vekovým koeficientom znamenal čas 8,7 sekundy.

Reklama

Medzi mužmi sa predstavil Eduard Kučkovský. Časom 60,61 sekundy, po prepočte vekom 51,94 sekundy, vyhral hladkú štyristovku a na 800 m skončil druhý prepočítaným časom 2:05,65.

(red) Foto: archív E. Kučkovského

Populárne články