Connect with us

Šport

Ani 70 bodov nestačilo, Čajky v Lučenci podľahli aj Miškolcu

Published

on

Reklama

Ani druhý zápas na lučeneckom turnaji Memoriál Janka Šufliarskeho nedotiahli Piešťanské Čajky do víťazného konca. V piatkovom stretnutí s maďarským účastníkom Európskeho pohára DVTK Miškolc piešťanské hráčky prehrali 70:79.

Miškolc síce začal lepšie a rýchlo si vybudoval štvorbodový náskok, Čajky sa vďaka peknému protiútoku Páleníkovej a trojke Brown dotiahli. Piešťankám sa opäť darila trojbodová streľba, presne mierili Handy, Oroszová aj Slamová a viedli už 14:6. Miškolc sa ale dokázal dotiahnuť a po prvej štvrtine viedli Čajky tesne 23:22. Podobný obraz hry bol aj v druhej časti, najskôr premenila Oroszová opäť za tri body, no Miškolc potom odskočil na 29:26. Po oddychovom čase Piešťan odohrala dobré striedanie Mikulášiková, ktorá štyrmi bodmi vyrovnala na 32:32. V závere štvrtiny Páleníková ďalšími štyrmi bodmi zvýšila náskok Čajok, Miškolc v závere trojkou znížil na polčasových 40:39 pre Čajky.

Reklama

V prvej polovici tretej štvrtiny sa Čajkám ešte darilo, Brown, Oroszová, Mikulášiková aj Dudášová sa dokázali presadzovať. Potom však prebrali taktovku hráčky maďarského celku, ktoré využívali chyby Piešťaniek a odskočili najskôr na 55:52 a aj 63:52. Čajky sa dlho nevedeli presadzovať a efektivita zakončenia bola nízka. V poslednej časti sa snažili piešťanské hráčky dotiahnuť Miškolc, no ten si skúsene udržiaval dostatočný náskok, ktorý bol v konečnom zúčtovaní deväťbodový a maďarský tím zvíťazil 79:70.

V stretnutí zahviezdila srbský hráčka Miškolcu Tina Jovanovič, ktorá zaznamenala 33 bodov. Najlepšou hráčkou zápasu za Piešťanské Čajky bola vyhlásené opäť Sabína Oroszová.

Reklama

Piešťanské Čajky – DVTK Miškolc 70:79 (23:22, 17:17, 12:24, 18:16)

Piešťanské Čajky: Mikulášiková 12, Brown 14, Oroszová 13, Handy 6, Páleníková 10 (Dudášová 4, Balážová 2, Slamová 7, Oliver 2). Tréner: M. Pospíšil.

DVTK Miškolc: Gyori 5, Horváth 7, Adamecz, Czank 5, Robertson 8, Jovanovic 33 (Gorianácz, Voroszházi, Rasheed 12, Szécsi 9).

-Piešťanské Čajky

Populárne články