Connect with us

Novinky

29. Basketland Camp privítal v kúpeľnom meste 210 detí

Published

on

Reklama

Počas uplynulého týždňa sa v Piešťanoch uskutočnil letný basketbalový tábor Basketland Camp. Prvého z dvoch turnusov dvanásteho ročníka najväčšieho podujatia svojho druhu na Slovensku sa zúčastnilo 210 detí z piatich krajín a 30 trénerov či extraligových hráčov.

Kemperi vo veku od 5 do 17 rokov boli rozdelení celkovo do dvanástich družstiev, v ktorých spolu so svojimi rovesníkmi trénovali počas celého týždňa. Každé družstvo sprevádzal počas campu asistent trénera, ktorý okrem basketbalových tréningov absolvoval s družstvom outdoorové či kondičné tréningy, rôzne kvízy, hry, besedu so slovenskými reprezentantkami a taktiež lekciu basketbalovej angličtiny „English is easy, basket is best“.

Reklama

Každodenný program bol prepletený individuálnymi súťažami, za ktoré mohli kemperi zbierať body do celokempovej MVP súťaže. Mladí basketbalisti a basketbalistky tak rozvíjali aj počas letných prázdnin svoj potenciál, pracovali na basketbalovej technike, osvojili si nové zručnosti a získali tímové a športové zážitky.

Dvojfázové basketbalové tréningy viedli skúsení tréneri Kamil Vajda, Branislav Koczkáš, Laura van Dalen, Petra Soošová, Zuzana Babaríková, Michaela Grúňová a extraligoví hráči Branislav Brliť, Ondrej Haviar, Marta Páleníková a Zuzana Smuteková.

Reklama

Kemp navštívili aj slovenské reprezentantky Terézia Páleníková a Angelika Slamová, ktoré sa s kempermi na besede podelili o svoje skúsenosti s profesionálnym basketbalom. Reprezentantky sa zúčastnili aj viacerých tréningov, na ktorých odovzdali kemperom svoje skúsenosti a poznatky. Angelika Slamová dokonca viedla niekoľko tréningov dievčat. Na oplátku im mladé basketbalové nádeje venovali veľký „basketbalový potlesk“.

Kemperi mali možnosť spoznávať aj krásy kúpeľného mesta Piešťany. Nazreli do centra mesta, navštívili kúpeľný ostrov a tiež absolvovali plavbu loďou po  Sĺňave.

S 29. zastávkou Basketland Campu vyslovil spokojnosť aj zakladateľ tradície letných Basketland kempov František Kubala: ,,Som šťastný, že vo svojom 12. ročníku sa Basketland Camp v Piešťanoch rozrástol do takýchto krásnych rozmerov. 210 mladých basketbalových nádejí zo všetkých kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech, Francúzska, Nemecka i Číny, spolu s 30 trénermi zažili bohatý a inšpiratívny športový program. Chcel by som sa poďakovať prezidentovi basketbalového klubu Piešťanské Čajky, ktorý nám poskytol kvalitné podmienky v modernej Diplomat aréne, vedeniu občianskeho združenia „Zober loptu, nie drogy“, ktoré nás dlhodobo podporuje, ďalej všetkým produktovým partnerom, ako aj celému Basketland tímu trénerov, asistentov a organizátorov, hráčkam úspešnej reprezentácie Slovenska, ktorí sa spolu počas prvého prázdninového týždňa rozdali deťom, ktoré si našli cestu na tohtoročný Basketland camp. Verím, že sa minimálne v rovnakom počte stretneme opäť o rok na Basketland Campe v kúpeľných, ale v posledných rokoch i basketbalových Piešťanoch.“

Ocenenia Basketland Campu v Piešťanoch:

MVP chlapci: Martin Krebes
MVP dievčatá: Viktória Kubinová
Najmladší kemperi: Olívia Miková (6 rokov) a Jakub Kubala (5 rokov)
Asistentky kempu: Marta Páleníková a Andrea Vajdová
Trénerka kempu: Laura van Dalen
Kemper a kemperka: Dávid Mažár a Estelle Straková
Zahraničný kemper a kemperka: Pavel Czudek (CZ) a Simona Soošová (FRA)
MIP – cena pre hráčov s najväčším zlepšením: Filip Holly, Alexandra Křenová, Ema Eliášová, Xingyang Shan, Sofia Cziráková, Petr Arendarčík, Tobias Krištof, Tereza Vandlíková, Patrik Matejčík, Alex Krajčovič, Lukáš Scholz, Tomáš Cseri

Viac informácií nájdete na webových stránkach Basketlandu.

-TS Basketland-

Populárne články