Connect with us

Aktuality

Utečenec z Leopoldova pochádza z Piešťan, odsúdený bol za lúpež

Published

on

Reklama

Ľubomír Behan, ktorému sa včera 2. júna krátko po 8:00 podarilo uniknúť z objektu strelnice a kynologického cvičiska pri leopoldovskej väznici, pochádza z Piešťan. V strednom stupni stráženia si mal podľa informácií od polície odsedieť osem rokov a osem mesiacov za násilný trestný čin lúpeže, pričom vo väzbe mal byť až do roku 2023. Mladému mužovi známemu pod prezývkou „Pavučina“ (údajne podľa jedného z tetovaní na ruke) hrozí v prípade dolapenia za útek 1 až 5 rokov navyše. 

Reklama

„Pátranie po odsúdenom naďalej pokračuje nielen v najbližších okresoch okolo väznice. Do pátracej akcie sú od včera zapojení policajti v rámci celého Slovenska a schengenského priestoru. Počas noci polícia naďalej preverovala všetky informácie získané po operatívnej línii a reagovali sme aj na všetky podnety od občanov. Touto cestou ďakujeme občanom za ich pomoc a pokiaľ majú pre nás akúkoľvek informáciu, polícia ju preverí. Pátracia akcia bude pokračovať aj počas dnešného dňa na vytypovaných miestach. Muž pochádza z Piešťan a odsúdený bol za lúpež na 8 rokov a 8 mesiacov v strednom stupni stráženia,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Bez názvu

Reklama

Odsúdený Ľubomír Behan je asi 178 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond, modré oči a po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. V minulosti bol viac krát trestaný za krádeže a do väzenia sa dostal už ako mladistvý v roku 2008 za viaceré krádeže. Polícia naďalej žiada, aby občania akékoľvek informácie o jeho pohybe oznámili polícii na číslo 158.

-lt/Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave, Plus Jeden Deň/Foto: KRPZ v Trnave, archív-

Populárne články