Connect with us

Šport

Zlato a ďalších osem medailí z Pohára Slávie UK pre moravianskych kajakárov

Published

on

Reklama

Už 13. ročník Pohára Slávie UK sa konal 22. septembra v Bratislave. Na tomto preteku Slovenského pohára nesmel chýbať ani športový klub Kajak z Moravian nad Váhom. Pretekalo sa len na dlhých 2000 m tratiach v singlových a deblových disciplínach. Za ŠK Kajak pretekalo 18 pretekárov, pričom spolu získali až 9 medailí.

[singlepic id=35395 w=320 h=240 float=left]Prvé miesto a jedinú zlatú medailu si odniesla kadetka Barbora Benková v C1 . Dve strieborné medaile vybojoval Lukáš Valo v kategórii C1 a C2 chlapcov 11-12 ročných. Dve bronzové medaile získala Lucia Valová v kategórii K1 a K2 dievčatá 11-12 ročné. Tak isto bronz získlali aj Mia Hjartaker Švecová v kategórii K1 dievčatá 10 ročné, Michal Jurčo v kategórii K1 chlapci 10 roční, Samuel Podhradský v kategórii K1 chlapci 9 roční a Dorota Lisáková v kategórii C1 kadetky. Len o kúsok ušla medaila Branislavovi Jurčovi , ktorý prišiel na peknom štvrtom mieste.

Reklama

Celkovo sa ŠK Kajak Moravany nad Váhom umiestnil na peknom 7. mieste spomedzi 17-tich klubov.

Všetkým pretekárom – nielen tým medailovým, ktorí sa zúčastnili pretekov, blahoželáme a želáme veľa chuti a odhodlania do trénovania.

Reklama

Text a foto: Sylvia Valová

[nggallery id=1930]

Populárne články