Connect with us

Kultúra

ZUŠka musí Luskáčika ešte zopakovať

Published

on

Reklama

Po vianočnom vystúpení dedí zo Základnej umeleckej školy zneli z publika prívlastky ako fenomenálny,  veľkolepý, vyrážajúci dych. Presne taký Luskáčik bol. V zákulisí pri neutíchajúcom potlesku tiekli niektorým učiteľkám po tvári slzy dojatia. 15. a 16. decembra sa uskutočnili tri kompletne vypredané predstavenia. Podľa riaditeľky Domu umenia Edity Bjeloševičovej Luskáčika na scéne ešte uvidíme.

[singlepic id=23394 w=320 h=240 float=right]„Zdalo sa mi, že tento rok máme vhodné skupiny na to, aby takéto predstavenie deti zatancovali. Je to veľmi pekná rozprávka plná detských postáv,“ povedala po predstavení Dagmar Kubienová, jedna u učiteliek Základnej umeleckej školy. Na javisku sa počas vyše hodinového vystúpenia ukázalo vyše 200 žiakov ZUŠ vo veku od 7 do 19 rokov. Na prípravu potrebovali iba dva mesiace. Kostýmy navrhovali samotné učiteľky a zároveň ich aj spolu s mamičkami šili.

Reklama

Nebyť Domu umenia, Luskáčik pravdepodobne nevznikne. Toľko detí by sa totiž na žiadnu inú piešťanskú scénu nezmestilo. Do prípravy scény sa podľa Edity Bjeloševičovej s úžasným elánom zapojili všetci zamestnanci Domu umenia a tanečnej rozprávke dodali ten správny šmrnc.

[nggallery id=1299]

Reklama

Text a foto: Martin Palkovič

 

Populárne články