Connect with us

Kultúra

Z New Yorku do rodného mesta: Sofia Tureková predvedie svoje modely v galérii

Published

on

Reklama

 

Piešťanka Sofia Tureková si v roku 2015 odniesla palmu víťazstva v súťaži Hľadáme nové tváre módnej scény, ktorá je pravidelnou súčasťou Bratislavských módnych dní. Ako jednu z hlavných cien získala možnosť predstaviť svoju kolekciu na Slovak Fahion Night v New Yorku. Titul obhájila a znovu zažiarila na Bratislavských módnych dňoch jar/leto 2016, ktoré sa konali od 13. do 15. apríla v hoteli Double Tree by Hilton. Na jesennom newyorskom týždni módy sa potom minulý rok mladá slovenská návrhárka predviedla dielami z kolekcií Optimista a Metamorfózy, s ktorými si získala publikum i odbornú verejnosť. Výber z doterajšej tvorby po prvý raz uvedie vo svojom rodnom meste – už v piatok 9. júna o 18,00 h slávnostne otvorí výstavu v Magna gallery na Teplickej ulici s názvom SOF.T.

Reklama

Pod touto značkou študentka renomovanej umeleckej vysokej školy Saint Martins vo Veľkej Británii aj tvorí a portfólio jej modelov nájdete na interneovej stránke www.sofiaturekova.com. Pre návštevníkov Magna gallery chystá Sofia ukážky vybraných modelov z úspešných kolekcií. Kurátorom výstavy SOF.T je známy piešťanský architekt Bohuslav Pernecký a vidieť ju môžete až do 4. júla tohto roku.

Reklama

Úspechy mladej návrhárky si všimli aj v slovenskom rozhlase, kde v relácii Naši a svetoví, pozvala poslucháčov aj na svoju prvú výstavu v Piešťanoch.

-red-, Zdroj a foto: Sofia Tureková, www.magnagallery.sk. Článok obsahuje reklamné údaje.

Čítajte tiež:

http://www.pnky.sk/aktuality/piestanska-dizajnerka-sofia-turekova-zaziarila-v-new-yorku/

http://www.pnky.sk/koktail/sofia-turekova-opat-vitazne-na-bratislavskych-modnych-dnoch-s-novou-kolekciou-optimista/

http://www.pnky.sk/koktail/piestanka-sofia-turekova-novou-tvarou-modnej-sceny-s-kolekciou-pojde-do-new-yorku/

 

 

Populárne články