Connect with us

Kultúra

Young Art Show začala módnou prehliadkou

Published

on

Reklama

V piatok 1. októbra sa v Dome umenia v Piešťanoch uskutočnila vernisáž výstavy YOUNG ART SHOW 3, na ktorej sa prezentuje 58 autorov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Rumunska, Grécka, Japonska, Indie a USA. Vrámci vernisáže sa konala aj módna prehliadka mladých slovenských módnych dizajnérok Márie Štranekovej, Veroniky Lokajíčkovej a Barbory Krempaskej.

[singlepic id=4896 w=320 h=240 float=left]Každá zo spomínaných autoriek predstavila svoju vlastnú kolekciu a nakoniec ich spoločný projekt, kolekciu inšpirovanú grafickou tvorbou Martina Ševčoviča, ktorý je dušou tohto podujatia. Dom umenia je týchto dňoch, doslova a do písmena, plný mladého umenia. Od prízemia až po druhé poschodie, v galérii i na schodisku, nájdete diela mladých autorov. „Mám túto výstavu neskutočne rada, prezentuje sa tu veľmi veľa mladých ľudí. Celý mesiac nič iné [singlepic id=4888 w=320 h=240 float=right]nerobíme len naprávame obrazy (smiech). To však myslím v dobrom, tým že je tu diel tak veľa, vždy sa nájde niečo, čo sa posunulo a treba to napraviť,“ hovorí riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová, ktorá jedným dychom dodáva, že má rada usmievavých mladých ľudí. Takým je aj Martin Ševčovič, ktorý stojí za Youg Art Show. „Prvým cieľom projektu bolo pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu. Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. [singlepic id=4891 w=320 h=240 float=left]Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie. Druhým cieľom je edukačná činnosť. Vzbudiť záujem publika, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany,“ vysvetlil svoj zámer Martin Ševčovič.

Reklama

Na výstave, ktorú si môžete v Dome umenia pozrieť do konca októbra, sú diela vytvorené pomocou rôznych médií ako maľba, socha a objekt, grafika, fotografia, intermédiá, textilný dizajn a sklo.

Autor: ht   Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

Reklama

[nggallery id=177]

Populárne články