Connect with us

Kultúra

Vesmír sa ocitne o čosi bližšie

Published

on

Reklama

Kultúrno spoločenské centrum Fontána bude 13. až 15. októbra hostiť deviaty ročník festivalu Astrofilm. Vesmír sa vďaka podujatiu ocitne o čosi bližšie a okrem pozorovania Slnka a nočnej oblohy si môžu návštevníci užiť aj množstvo projekcií, prednášok, tvorivých dielní a výstav. V programe je zaradený tiež krst knihy Astronomické oko, svoj film Za čiernym Slnkom do ruskej veľkozeme príde predstaviť autor Petr Horálek a v rámci súťaže čaká divákov 16 filmov. Festival si navyše môžete užiť zdarma. V priestoroch Auparku bude umiestnená výstava Tajomstvo svetla a vody od Daniely Rapavej z Hvezdárne v Rimavskej Sobote.

Reklama

 

Petr Horálek je astronóm a cestovateľ pochádzajúci z Pardubíc. Vo svojom živote absolvoval hneď niekoľko expedícií na piatich kontinentoch do krajín ako Thajsko, Uganda, Čína, Austrália či Rusko. O strastiplnej ceste za úplným zatmením do sveta protinožcov porozpráva na prednáške s názvom “Za černým Sluncem přes klokany aneb Všecko je dangerous.“ Program festivalu je naplánovaný prevažne v popoludňajších hodinách a tak si ho môžu užiť aj menší záujemcovia o tajomstvá vesmíru.

Reklama

 

2015_08_08-15_Kolonice_Perseidy_1500px-520x775

Súčasťou festivalu Astrofilm je tiež výstava víťazných prác súťaže Astrofoto a celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Návštevníci Kultúrno spoločenského centra Fontána si budú tiež môcť prezrieť astronomické ďalekohľady a expozíciu fotografií viacerých autorov s názvom Čaro vesmíru.

astrofilm 2015 - plagát A2.cdr

-lt/foto: Petr Horálek-

Populárne články