Connect with us

Kultúra

V Radošine vypredali šesť predstavení za sebou

Published

on

Reklama

Vydarené kultúrne podujatie zažila Radošina počas predvianočných decembrových dní. Radošinské Vianoce priniesli opäť mnoho krásnych zážitkov, stretnutí a prejavov priazne. Vypredané štyri predstavenia Radošinského naivného divadla a ich najnovšej hry Sláva, dve premiérové predstavenia Divadla Hlavina s hrou Ochutnávka a historická premiéra detského súboru Hlavina Junior s Alicou v krajine zázrakov, nemožno hodnotiť inak, ako úspešné.

radvian3

Reklama

REKLAMA

Slniecko

Reklama

Organizátorovi Občianskemu združeniu Hlavina sa opäť podarilo vytvoriť čarovnú atmosféru, pred kultúrnym domom vyrástli štýlové muchotrávky, horeli fakle, na stenu sa premietali grotesky Bustera Keatona, ktorého životný osud bol námetom najnovšej hry Stanislava Štepku Sláva. Hoci ide o prvú „neradošinskú“ hru, u Radošinčanov mal príbeh Bustera a na jeho základe aj uvažovanie o odvrátenej strane slávy mimoriadny ohlas.

radvian9

Divadlo Hlavina pri príležitosti svojho pätnásťročného jubilea pripravilo slávnostný výberový program s názvom Ochutnávka, v ktorom ponúklo vzorku z každej, ním doteraz uvedenej hry. Podľa záverečného potlesku, počas ktorého Hlavinu prekvapil krásny vinš s tortou i obrazom, môžeme povedať, že divákom chutilo. To, že o divadlo v Radošine je z roka na rok väčší záujem je dobrou správou. Teší nás veľmi aj to, že sa stále nájde mnoho ľudí, ktorí nezištne, s radosťou a od srdca, pomôžu podujatie zorganizovať. Nebolo ich ani v tomto roku málo, všetkým patrí veľká vďaka. Aj posledný bod programu Radošinských Vianoc 2014 – vystúpenie nového detského súboru nás len utvrdil v tom, že v Radošine sa snažiť o kultúru zmysel má.

Piešťanci môžu prísť na Ochutnávku 13. 2. 2015 o 19:00 hod. do Domu umenia.

radvian1 radvian2 radvian4 radvian5 radvian6 radvian7 radvian8

Mária Escherová, Foto: Majo Oravec

Populárne články