Connect with us

Kultúra

Podchod pri Krajinskom moste skrášli graffiti jam

Published

on

Reklama

Rok 2012, čas na zmenu – to je téma street artu, ktorý spestrí podchod pod Krajinskou cestou. Najlepší slovenskí graffiti umelci posprejujú tento zanedbaný priestor už 14. júla. Súčasťou podujatia bude hudobná produkcia, BMX exihibícia a streetballové zápasy.

[singlepic id=32457 w=400 h=500 float=left]„Ulica môže byť galériou, ktorá prezentuje umenie s myšlienkou,“ hovoria organizátori piešťanského graffiti jamu. „Účasť potvrdili top crews z Bratislavy, Trnavy a Trenčína. Špeciálny hosť jamu je Pražská legenda Romeo a top bomber z Brna Elnino,“ uviedol Michal Procházka z agentúry Ruka Hore a dodal, že súčasťou podujatia bude aj exkluzívna párty so známym piešťanským raperom Egom.

Reklama

„Streetart takisto dotvára vzhľad našich miest. Len ťažko sa dajú považovať za umenie nápisy na novej fasáde, ale prepracované dielo na zanedbaných plochách, môže dať priestoru úplne iný charakter a ducha,“ vysvetlil iniciátor graffiti jamu Jozef Malík z občianskeho združenia Pro Civitate. Sprejovanie podchodu pri Kruhovke bude samozrejme legálne, s povolením Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je správcom komunikácie. Podľa usporiadateľov sa určite nájde miesto aj pre neregistrovaných účastníkov.

Na graffiti jame spolupracuje viacero združení a firiem. Slovacolor poskytol spreje značky Montana, agentúra Ruka Hore pripravuje after party v Coolturáku a s organizáciou pomohlo aj občianske združenie Sieť Dobra.

Reklama

Text: M. Palkovič

Populárne články