Connect with us

Kultúra

Pivovar navštívi Jan Žamboch, predvedie piesne z albumu Wolf lost in the poem

Published

on

Reklama

Piešťanský pivovar ŽiWell navštívi vo štvrtok 13. apríla básnik, fenomenálny gitarista, hudobník medzi žánrami Jan Žamboch. Počas koncertu sa budete môcť započúvať do piesní z poslendého albumu Wolf lost in the poem v podaní dvojnásobného držiteľa prestížnej českej hudobnej ceny „Anděl“. Vstupné na podujatie je dobrovoľné.

Reklama

„Toto EP je věnováno básnířkám a jejich sbírkám básní, které zasáhly mé srdce, ovlivnily a inspirovaly mne. Rád čtu ženskou poezii, je jiná, prostě jiné světy. Pod tíhou některých jsem musel napsat pár veršů. A dal jsem si za úkol je rychle, spíše intuitivně zhudebnit,“ približuje album Jan Žemboch.

Jan Žamboch je známy pesničkár, ktorý stojí za vznikom folkovej dvojice Žemboši, ktorá neskôr pribrala ďalšieho člena. Na gitaru začal hrávať už počas základnej školy pri čom mu veľmi pomohol jeho otec, ktorý ho v talente podporoval a zároveň ho oboznámil s hudobníkmi ako Karel Kryl či Jaroslav Hutka. Pesničkár vo svojej tvorbe často spomína na tieto roky. Žemboši začali vznikať v priebehu štúdií, kedy sa spoznal s ženou svojho života Stáňou Žambochovu – Brahovou, ktorá s pesničkárom zdieľa nielen spoločný život, ale aj lásku k hudbe.

Reklama

-red-

Populárne články