Connect with us

Koktail

Piešťany majú novú atrakciu – v parku sa môžete vyfotiť s ľadovým Ľ. Winterom

Published

on

Reklama

Piešťany majú už dva dni novú atrakciu. Ak ste sa prechádzali mestským parkom, určite ste si  všimli snehovú sochu sediaceho Ľudovíta Wintera a dvoch psíkov. Teda predpokladáme, že je to zakladateľ novodobých kúpeľov, keďže autor tohto diela zatiaľ zostáva v anonymite.

wU_MG_6749

Reklama

Kreativita Piešťancov sa v mestskom parku v zime prejavila už niekoľko ráz. Zdobili ho napríklad snehuliaci, či snehový páv, ale rovnako pred pár rokmi rozkvitli uprostred snehu farebné kvety.

Ľudovít Winter bol osobnosťou, ktorej Piešťany vďačia za to, čím sú. Vzdať poctu jeho osobe prostredníctvom realizácie bronzovej sochy sa snaží už dlhšie OZ Pro Winter. Toto združenie podniká kroky na získanie dostatočného objemu finančných prostriedkov na realizáciu diela, ktoré by malo zdobiť Kolonádový most. S jeho prípravou a výrobou modelov už začal sochár Roman Hrčka.  Obyvatelia Piešťan sa doteraz mohli oboznámiť s jeho prácou v podobe busty E. Suchoňa umiestnenej na Ulici E. Suchoňa v Piešťanoch a Pamätnou medailou mesta Piešťany z roku 2007.

Reklama

hist winter

Aktuálny stav vyzbieraných peňazí približuje Tomáš Bušo zo združenia: „Rok 2016 končíme na sume 16 619,03€ avšak hneď v úvode nového roka by sa nám tá suma mohla pekne zaokrúhliť vďaka projektu, na ktorom pracujeme už od leta a ktorý svoje reálne tvary naberie práve v prvých týždňoch roka 2017.“

wU_MG_6750

wU_MG_6764wU_MG_6752wU_MG_6766wU_MG_6768-red- Foto: th a Balneologické múzeum

Populárne články