Connect with us

Kultúra

Piešťanské Korzo II predstaví desať autorov z klubu ARTTEX

Published

on

Reklama

ARTTEX  je umelecká tapiséria realizovaná spôsobom netkanej textilie, registrovaná od roku 1955 ako ochranná známka. Minulý rok diela, vytvorené touto unikátnou technikou, predstavila na výstave Súhvezdie radosti v piešťanskej galérii Magna výtvarníčka Ľuba Suchalová Harichová.  Už o pár dní vystaví svoje tapisérie a objekty v tých istých priestoroch na podujatí Korzo II spolu až desať výtvarníkov, združených v Klube textilných výtvarníkov ARTTEX.

KorzoII

Reklama

 Základným materiálom je čistá vlna (rúno) s protimoľovou úpravou. Pri tvorbe je možné kombinovať farebné rúno aj s iným mäkkým textilným materiálom. Výsledným produktom je výtvarné dielo (tapiséria), pripomínajúce svojím vzhľadom gobelín.

Vernisáž výstavy Korzo II, na ktoré organizátori pozývajú aj verejnosť, sa koná 16. januára 2015 o 18:00.  Vystavujúci autori: Marta Balážiková,Anna Holaňová, Mária Fükõ, Renata Rehorovská, Dana Révayová, Ida Reindlová, Milan Križan, Luba Suchalová, Zdeněk Šánský, Ida Vychodilová. Umelecké tapisérie si budete môcť pozrieť v Magna Gallery na Teplickej ulici až do 7. februára a diela sú predajné.

Reklama

(PR, foto: FB Luba Suchalová Harichová)

Populárne články