Connect with us

Kultúra

Peter Lipa, Slniečko, BijouTerrier – Cinematik Párty ponúkne pestrý program

Published

on

Reklama

Medzinárodný festival Cinematik zavíta do piešťanských kinosál už 12-krát, okrem poriadnej dávky filmových projekcií sľubuje i sprievodný program. Pred Domom Umenia bude od 12. do 18. septembra vo večerných hodinách prebiehať Cinematik Párty, ktorá ponúkne všetkým účastníkom podujatia, obyvateľom a návštevníkom mesta možnosť zabaviť sa. V ponuke bude chutné jedlo a nápoje, všetci priaznivci dobrej hudby zase určite ocenia vystúpenia Petra Lipu i kapiel Slniečko, BijouTerrier, Bad Karma Boy.

Reklama

Prebiehať budú projekcie pod holým nebom, po ktorých sa predstavia DJ-ovia so svojimi setmi, medzi inými aj WOSA2000, Galagha, Bobsan a Gonzo. Organizáciu sprievodných podujatí podporila spolu s ďalšími partnermi aj piešťanská spoločnosť KLIMATECH, vstup na koncerty je voľný.

Program:
Utorok 12.9.2017
20:30 Bažant Kinematograf – Úkryt v ZOO
Antonina Zabinská zbožňuje prácu v manželom riadenej zoologickej záhrade vo Varšave. Je však predvečer vojny a keď Nemecko napadne Poľsko, zo záhrady bez zvierat sa stane skladisko nemeckých zbraní. Svoje znalosti môžu Antonina a jej muž Jan využívať iba na chov prasiat. Prasatá však kŕmia zbytkami, ktoré vyprodukujú obyvatelia varšavského geta. Jan pre ne pravidelne jazdí nákladným autom a späť neprináša len zvyšky jedla, ale tiež živých ľudí, ktorých potom ukrýva v pivničných priestoroch pod záhradou.
22:00 DJ set

Reklama

Streda 13.9. 2017
20:30 Bažant Kinematograf – V mene krvi
John Link je bývalý člen motocyklového gangu, ktorý sa snaží sekať dobrotu, čo mu však nikdy dlho nevydrží. Keď sa jeho šestnásťročná dcéra Lýdia dostane do problémov s drogovými dílermi, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, ktorého niekoľko rokov nevidela. John spraví po dlhom čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť.
22:00 DJ set

Štvrtok 14.9.2017
19:00 Slniečko
20:30 Bažant Kinematograf – Rozpoltený
Kevin unesie tri študentky a uväzní ich u seba v pivnici. Do podzemia za ním chodí aj jeho matka a malý Hedwig, no ani tí mladým ženám nepomôžu. Sú totiž produktom Kevinovej psychickej poruchy. V Kevinovi sa skrýva 23 rôznych osôb a každú chvíľu sa má objaviť dvadsiata štvrtá…
22:00 DJ set

Piatok 15.9.2017
19:00 Bad Karma Boy
20:30 Bažant Kinematograf – Odkaz vo fľaši
Na policajnej stanici v západnom kúte Škótska stojí už dlho na okennej parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri je slabo čitateľný lístok. Zreteľne sa dá prečítať iba prvé slovo, ktoré je napísané po dánsky a znamená „Pomoc“. Keď sa táto zvláštna správa konečne dostane na stôl kriminálneho vyšetrovateľa komisára Carla Mørcka, začnú sa diať desivé veci. Mørck a jeho kolegovia sa ponoria do hrôzostrašného prípadu unesených detí, ktorých rodičia ich zmiznutie nikdy neohlásili.
22:00 DJ set

Sobota 16.9.2017
19:00 BijouTerrier
20:30 Bažant Kinematograf – Nocturnama
Ráno v Paríži. Niekoľko mladých ľudí z rôznych prostredí. Nezávisle od seba začínajú zvláštny „balet“ v labyrinte metra a uliciach hlavného mesta. Zdá sa, že ich majú nejaký plán. Ich pohyby sú presné, takmer nebezpečné. Majú namierené k jednému bodu – obchodnému domu, práve vo chvíli, keď sa zatvára. Noc sa iba začína… Kontroverzné, filmársky brilantné spracovanie veľmi citlivej témy terorizmu dostáva v rukách Betranda Bonella podobu opojnej nočnej mory.
22:00 DJ set

Nedeľa 17.9.2017
19:00 Peter Lipa
20:30 Bažant Kinematograf – Hore s láskou
Diane je krásna žena, pracuje v renomovanej právnickej firme, má zmysel pre humor. Práve si prešla rozvodom, no je znova pripravená nájsť muža svojich snov. Raz večer jej domov zavolá neznámy Alexander, tajomný muž, ktorý našiel jej mobil. Alexander je zdvorilý, šarmantný a vtipný a – bohatý. Diane podľahne čaru Alexandrovho hlasu a sníva o tom, ako asi vyzerá v skutočnosti. Ako to už ale býva, predstavy sú lepšie než skutočnosť a ich stretnutie nedopadne úplne podľa Dianinho očakávania…
22:00 DJ set

-Zdroj a grafika: TOPFEST, s.r.o., MFF Cinematik/Foto: archív-

Populárne články