Connect with us

Kultúra

Odmenia príbeh z Noci kostolov

Published

on

Reklama

Každý kto akýmkoľvek spôsobom zaznamená priebeh Noci kostolov alebo jej prípravu môže vyhrať. Podujatie sa uskutoční 1. júna aj v Piešťanoch. Zapojili sa do nej všetky tunajšie chrámy, vrátane evanjelického. Okolo Kostola sv. Štefana vytvoria veriaci živú reťaz.

[singlepic id=28987 w=320 h=240 float=left]„Pri príležitosti druhého ročníka podujatia Noc kostolov aj tento rok organizátori vyhlasujú súťaž pre všetkých zúčastnených. V minulom roku sa každý návštevník mohol zapojiť do fotosúťaže Noc kostolov mojimi očami. Fotografie, ktoré zaslali súťažiaci, dodnes slúžia ako príjemná spomienka a zároveň pozvánka do ďalšieho ročníka,“ informovali organizátori.

Reklama

Tentoraz môžu návštevníci Noci kostolov do súťaže poslať okrem fotografií aj video alebo zvukovú reportáž s maximálnou dĺžkou 4 minúty, sedem fotografií, kresbu, maľbu alebo koláž, powerpointovú prezentáciu, či literárne spracovaný príbeh. Pre najlepších majú organizátori pripravené hodnotné odmeny. Viac informácií na webe nockostolov.sk.

Do podujatia sa podľa posledných informácií zapojili na Slovensku 180 kostolov a viacero cirkví. Trnavský arcibiskup Róbert Bezák, duchovný garant akcie vyzdvihol zmysel otvorenia kostolov pre všetkých, aj pre tých, ktorí stoja mimo cirkvi, parafrázou slov Svätého Otca Benedikta XVI.: „Nehovorme o neveriacich. Hovorme radšej o ostýchavých.“ Zároveň priblížil celkové chápanie Noci kostolov nie ako kultúrneho podujatia, ale ako otvoreného priestoru chrámu pre život a ľudskosť. „Boh je v nás samých – ide o to, akého Boha my sami ponúkame a ukazujeme.“

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=34TY84NtQzU[/youtube]

Text: ts

Populárne články