Connect with us

Kultúra

Nohavica vypredal Dom umenia

Published

on

Reklama

Koncert českej hudobnej legendy Jarka Nohavicu bol v Dome umenia beznádejne vypredaný. Spevák a pesničkár odspieval v rámci svojho vystúpenia najväčšie hity napríklad piesne Mikymauz, Darmodej či Těšínská, ale predstavil aj nové piesne a divákom doprial nostalgiu i výnimočný hudobný zážitok. Spolu s ním vystúpili v komornej zostave na pódiu aj dvaja hudobní hostia – akordeonista Robert Kuśmierski a perkusionista Pavel Planka. Publikum odmenilo muzikantov na záver búrlivým potleskom po stojačky.

IMG_0278_resize

Reklama

Jaromír Nohavica patrí k najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku. Na hudobnej scéne pôsobí už takmer tri desiatky rokov a vydal už 22 albumov a má dokonca aj svoju planétku s označením (6539) Nohavica = 1990 QL, ktorú na hvezdárni Kleť objavila Zdeňka Vávrová. Debutoval albumom Darmoděj (1988), medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008).

V ostatných rokoch vydáva takzvané Virtuálky, ktoré si fanúšikovia môžu z internetu sťahovať zadarmo. Ostravský muzikant má na konte také hity ako Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš, Když mě brali za vojáka, Zatímco se koupeš, Těšínská, Zítra ráno v pět, Bláznivá Markéta, Fotbal, Sarajevo, Mikymauz či Až to se mnu sekne.

Reklama

IMG_0225_resize

IMG_0249_resizeIMG_0237_resizeIMG_0252_resizeIMG_0230_resize-lt/Zdroj: wikipedia, hudba.sk-

 

 

Populárne články