Connect with us

Kultúra

Nazrite do skicára Alice Gurinovej

Published

on

Reklama

Portugalské leto na ilustráciách, skicách a maľbách nájdete v Piešťanskom informačnom centre. Prvá tunajšia výstava úspešnej animátorky a ilustrátorky, ktorá pochádza z Piešťan, potrvá do 26. októbra.

[singlepic id=35943 w=520 h=340 float=center]

Reklama

„Všetky tieto ilustrácie sú z dvoch skicárov. Vznikali počas môjho pobytu v Portugalsku. Zachytávajú všetky moje nálady a okolnosti, ktoré sa diali. Napríklad tu je pivo ovenčené dvanástimi medailami, ale je veľmi zlé,“ uviedla svoju výstavu Alica Gurinová.

Prostredníctvom jej obrazov môžu na Portugalsko spomínať ľudia, ktorí ho už navštívili, ale jeho atmosféru si vďaka nim vychutnajú aj tí, ktorí tam nikdy neboli. „Sú to všetko iba príjemné dojmy, preto dúfam, že sa budú páčiť aj vám,“ povedala autorka.

Reklama

Absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave už samostatne vystavovala napríklad v košickom Kulturparku. Jej práce videli aj v Annecy, Ľubľane, Belehrade, Bratislave a Nitre. Je spoluorganizátorkou festivalu animovaných filmov Fest Anča, ktorý má vynikajúce meno po celej Európe. V súčasnosti pracuje na ilustráciách knihy Petra Remiša.

[nggallery id=1964]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články