Connect with us

Kultúra

Mestom pochodovali zombie. Je to recesia, hovoria organizátori

Published

on

Reklama

Akcia známa vo svete ako zombie walk sa prvý raz uskutočnila aj v Piešťanoch. Ak v sobotu 16. augusta popoludní sa stretli prevažne mladí ľudia, aby z recesie prešli mestom maskovaní ako bytosti zo záhrobia.

[singlepic id=57218 w= h= float=center]

Reklama

Podľa organizátorov mal pochod asi 40 účastníkov. Viedol od pažitského parku cez Teplickú ulicu okolo Auparku na Kolonádový most a odtiaľ do klubu ŽiWell, kde sa uskutočnila afterparty s premietaním filmu.

„Kopec mladých ľudí mi hovorilo, že sa v Piešťanoch nudia a nieje tu čo robiť. Tak som chcel zorganizovať niečo, čo by ich bavilo a aj zaujalo. Keďže je zombie walk po celom svete rozšírený a chodia naň mladí ľudia, tak som si myslel, že toto bude niečo pre nich,“ povedal organizátor podujatia Rastislav Gablovič a dodal: „Na pochode sa zúčastnili aj ľudia z iných miest, aj deti, aj dospelí. Myslím si, že to bol vydarený nultý ročník, a že pochod sa bude zlepšovať a zlepšovať. Dúfam, že o rok nás bude oveľa viac.“

Reklama

Už v pozvánke na podujatie organizátori upozornili, že cieľom podujatie je iba zábava. „Išlo len o recesiu. Chcel som ukázať, že mladí ľudia sa vedia zabaviť aj inak ako v baroch. Myslím si, že postupom času si ľudia zvyknú aj na zombie ako si zvykli aj na upírov a nebudú to brať ako niečo zlé a propagujúce násilie, poprípade smrť. Aj v hororoch vidíme zombie. Na tom sa len smejeme, preto nevidím dôvod prečo by sa mali ľudia báť,“ povedal Rastislav Gablovič.

Fenomén zombie patrí k pop kultúre už od druhej polovice minulého storočia. Týmto slovom sa označuje aj špecifický druh hororových filmov, ktoré sú často vnímané aj ako paródia. Zombie boli hlavnou témou slávneho hudobného videa speváka Michaela Jacksona s bázvom Thriller a svoje miesto majú aj vo viacerých počítačových hrách.

Foto: RG

Populárne články