Connect with us

Kultúra

Lehce zobrazeno Alenou Holou a Petrom Balharom

Published

on

Reklama

Zaujímavú kombináciu umelcov predstaví od piatku 7. novembra moderná galéria Magna gallery vedľa OC Aupark. Odevná výtvarníčka a ilustrátorka Alena Holá si ako hosťa pozvala Petra Balhara grafika a ilustrátora, ktorý však predstaví svoje sochy. Výstavu s názvom Lehce zobrazeno otvoria v piatok o 18,00 h slávnostnou vernisážou pre verejnosť.

photo99

Reklama

Alena Holá (nar. Klatovy, 1967) vyštudovala Vysokú školu uměleckoprůmyslovú v Prahe, ateliér oděvního výtvarnictví.

V súčasnosti žije na Šumave, venuje sa tvorbe interiéru, nástennej maľbe, sgrafitu a ilustrácii. Spolupracuje s akademickým maliarom a dizajnérom Otom Bláhom. Voľný čas tráví gardeningom. Z jej realizácií stoja za zmienku napríklad:  Chateau Mcely 2005-2013, Mcely Bouquet 2010-2014, Zámek Jinošov 2012-2013, Palác Dlouhá, Praha 2014, Penzion Rudík, Železná Ruda 2006-2008 a ďalšie.

Reklama

Po pobyte na zámku Chateau Mcely, kde realizovala nástenné maľby, sa stala aj ilustrátorkou rozprávkovej knižky Nely princezna ze Chateau Mcely, ktorú napísala súčasná majiteľka zámku Inéz Cusumano, ktorú inšpirovala jej dcérka. 

Petr Balhar (1968) pochádza z Bratislavy. Po štúdiu v ateliéri ilustrace a grafiky na Vysokej škole uměleckoprůmyslovej v Prahe, absolvoval polročnú stáž v Hamburgu. Najskôr sa venoval voľnej grafike, knižnej grafike a ilustrácii,  pracoval pre reklamné agentúry a film. Od roku 2002  vystavuje trojrozmerné drevorezby – drevené plastiky a realizuje ich do interiérov. Stálou inšpiráciou sú preňho miesta v prírode a umenie kultúr duchovnej transformácie.

lehce_zobrazeno_tiff_s_orezov_m_r_mikom_t

(PR)

 

 

Populárne články