Connect with us

Aktuality

Históriu Piešťan uvidíte na Kursalone a kostole sv. Štefana

Published

on

Reklama

V nedeľu 12. augusta ožije pieštanská história na stenách Kursalonu. V rámci projektu Historická ulička,  ktorá z fotografií vznikla na plotoch pred bývalým hotelom Slovanom, sa o 21:00 h uskutoční projekcia rozšíreného súboru záberov mesta a jeho obyvateľov  z minulých storočí.

Domáci, ale aj hostia, si tak budú môcť pozrieť ako sa Piešťany menili z malej dedinky na kúpeľné mesto. „Teší nás záujem ľudí o náš projekt. Stretli sme sa s viacerými prevažne staršími ľuďmi, ktorý sa na fotky chodia pozerať opakovane. Spomínajú na svoje detstvo a mladosť. Projekt je však zameraný aj na mladých ľudí. Chceme aby poznali našu históriu a mohli z nej čerpať pre budúcnosť,“ povedal Radovan Pagáč z OZ Pro Civitate.

Reklama

Projekcie historických fotografií sa budú ešte opakovať, tak aby ich malo možnosť zhliadnuť čo najširšie spektrum divákov. Ďalšia sa uskutoční na farskom kostole sv. Štefana v starých Piešťanoch v nedeľu 19. augusta okolo 21:00 h, po skončení posledného vystúpenia v rámci hodových slávností. Projekcie sa uskutočnia aj pred premietaniami filmov v PNky Cinema v amfiteátri v rámci filmového festivalu Cinematik.
Historická ulička je projektom OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany, ktorý sa uskutočnil vďaka finančnej podpore spoločnosti Telefónica Slovensko v spolupráci s Nadáciou Ekopolis v rámci programu Think Big. So zabezpečením fotografií pomohlo Balneologické múzeum a taktiež zberateľ pohľadníc Alexander Urminský. Tlač viac ako 130 m2 fotografií realizovala piešťanská spoločnosť Fobos Advertising.

Pozrite si malú ukážku z projekcie:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“320″]http://www.youtube.com/watch?v=xDTqaYyBZd8[/youtube]

Autor: ht Foto: T. Hudcovič

REKLAMA
Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Populárne články