Connect with us

Kultúra

Galaprogram k 30. výročiu Slnečnice si vyslúžil standing ovation

Published

on

Reklama

Príprava slávnostného galaprogramu k 30. výročiu založenia Folklórneho súboru Slnečnica, ktorá funguje od roku 1986 pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch, sa členom a ich bývalým kolegom naozaj vyplatila. Z vyše dvojhodinového večerného vystúpenia si v sobotu 9. apríla večer diváci v Dome umenia užili každú minútu. Na záver odmenili tanečníkov, spevákov i Ľudovú hudbu Petra Parničana búrlivým potleskom a standing ovation.

DSC00287Program odštartoval krátkou video ukážkou začiatkov i dôležitých okamihov Slnečnice, po nej sa predstavili malí folkloristi zo Slnečničky. Nasledovali ich bývalí aj súčasní členovia súboru, ktorí si svoje vystúpenie vychutnali rovnako, ako plná sála ich podporovateľov či muzikantský doprovod v podobe Ľudovej hudby Petra Parničana.

Reklama

 

„Slnečnica nie je len folklórny súbor, je to spôsob života,“ povedal na záver človek, bez ktorého by sa táto formácia isto nedožila takého významného jubilea – jej zakladateľ a vedúci, Miroslav Donoval. Vo svojej záverečnej reči si zaspomínal i na svojich zverencov, ktorí sa významne zapísali do histórie súboru, či ďalej pokračovali v tanečnej kariére.

Reklama

DSC00309Za tri desaťročia ich bolo naozaj dosť a šéf súboru sa pri spomienkach neubránil ani dojatiu. Zároveň poďakoval svojej súčasnej spolupracovníčke, mladej učiteľke a trénerke tanečníkov, Petre Klasovitej, ktorá sa podieľala aj na príprave galaprogramu. K výročiu prišiel Miroslavovi Donovalovi zablahoželať i celý rad gratulantov. Všetkým účinkujúcim sa za odmenu ušiel naozaj úprimný a dlhotrvajúci potlesk a standing ovation z nabitého hľadiska Domu umenia.

DSC00021

DSC00260DSC00269

-ad-, foto: Peter Ferencz, historické foto: archív Slnečnice

Populárne články