Connect with us

Kultúra

Festival Piešťanské rendezvous je v druhej polovici

Published

on

Reklama

Vrcholom česko-slovenského stretnutia divadelníkov a iných umelcov bude herecký koncert Bolka Polívku a Milana Lasicu v komédii režiséra Juraja Nvotu Mínus dvaja.

[singlepic id=5409 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Filmové spracovanie Světákov s hercami ako Brodský, Sovák, Libíček, Bohdalová, Jirásková, Janžurová si určite pamätá každý. Divadelnú verziu tejto slávnej českej komédie uvedie v rámci festivalu Divadelná spoločnosť Háta z Prahy už 19. októbra. Predstavia s v nej Martin Zounar, Viktor Limr, Dalibor Gondík, Jan Přeučil, Lukáš Pečenka, Martin Sobotka, Adéla Gondíková, Ivana Andrlová, Miriam Kantorková, Olga Želenská a ďalší.

Dominantným lákadlom tohto ročníka, bude 25. októbra predstavenie Divadla Bolka Polívky Brno a Štúdia L+S Bratislava Samuel Benchetrit: Mínus dvaja. Krásny ľudský príbeh dvoch mužov, ktorí dobrodružne ujdú z nemocnice, aby stretli život, aký nepoznali. Predstavenie je hereckým koncertom hlavných predstaviteľov Bolka Polívky a Milana Lasicu. Spoluúčinkujú Lucia Siposová a Peter Šimun.

Reklama

Festival mal byť spestrený hudobnou produkciou. Už 22. októbra sa mali v Dome umenia predstaviť – Nedvědovci. V piatok 19. októbra však organizátori informovali, že koncert sa pre chorobu Jana Nedvěda prekladá na 21. 11. 2012 o 19.00 h. Zakúpené lístky zostávajú v platnosti.

Stabilné miesto v tomto projekte získali výstavy z oblasti výtvarného umenia, kde študenti a absolventi domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl prezentujú súčasný pohľad na slovenské a  zahraničné výtvarné umenie – 5. ročník medzinárodnej výstavy YOUNG ART SHOW, ktorá potrvá do 28. októbra.

Vernisážou výstavy (26. októbra o 17.00 h) slávnostne otvoria ýstavu umeleckého skla a obrazov českého výtvarníka Stanislava Žampacha z Uherského Brodu. Výstava potrvá do 30. novembra 2012.

Text: tlačová správa Foto: T. Hudcovič

Populárne články