Connect with us

Aktuality

Eurotour aj so spomienkou na Keleho a Barbášovými filmami

Published

on

Reklama

Desiaty ročník súťaže a prehliadky filmov o cestovaní, krajine a človeku EUROTOUR 2014, ktorý sa koná od utorka 11. do štvrtka 13. novembra bude venovaný aj spomienke na Františka Keleho, ktorý nedávno tragicky zahynul v Tatrách. Okrem filmov zo súťažnej kategórie Moment organizátori premietnu aj dve Barabášove snímky Polárnik a Žiť pre vášeň.

PL EUROTOUR 2014 A2 TP-page-001Súčasťou  Eurotouru je aj súťaž krátkych rodinných filmov z dovolenky alebo iných zážitkov z cestovania po Slovensku a zahraničí nakrútených amatérmi na videokameru, fotoaparát alebo mobilný telefón, ktoré mohli účastníci posielať do konca októbra na adresu mestského kultúrneho strediska. Prvé súťažné snímky si môžete pozrieť už hodinu pred slávnostným otvorením – v utorok 11.11. o 17,00 v kine Fontána. Slávnostné otvorenie 10. ročníka prehliadky EUROTOUR sa uskutoční v utorok 11. novembra 2014 o 18.00 hodine v KSC Fontána. Jeho súčasťou bude aj otvorenie výstavy fotografií Františka Keleho z jeho ciest s názvom Svet Ferka Keleho.

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Na záujemcov čakajú tri dni plné záberov zaujímavých scenérií nielen divokej prírody ale zaujímavých miest z celého sveta. Okrem spomínaných Barabášových filmov dve snímky predstaví napríklad aj scenárista a režisér Erik Baláž. Dopoludnia sú venované premietaniu pre školy, na všetky projekcie a prehliadky je vstup voľný. Vyhodnotenie súťaže je naplánované na štvrtok od 18,30 a snímky budú súťažiť aj o Cenu diváka.

(red, ilustr. foto: eurotour)

Populárne články