Connect with us

Kultúra

Dvaja študenti Hotelovej akadémie získali prestížne ocenenie na festivale Radio_Head Awards

Published

on

Reklama

Dvaja študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, Richard Grimm a Adrián Krišák, členovia kapely Max Bazowski, získali na festivale Radio_Head Awards prestížne ocenenie Nadácie Advance Investments. Počas ceremoniálu 13. marca vystúpili na pódiu so skladbou That´s why I tear a vďaka výhre získali dotáciu vo výške 2500 eur na nahrávanie debutového albumu. Päťčlenná zostava zo Senice si za relatívne krátky čas svojej existencie dokázala získať mnohých fanúšikov a začínajúcej skupine prajeme aj my do budúcnosti veľa úspechov. 

12421536_1288945444455617_1509578702_n

Reklama

„Sme mladá kapela, produkujúca alternatívny rock na rozpätí niekoľkých žánrov, veľmi blízko indie rocku, dreamu. Začali sme aktívne hrávať minulý rok po dlhodobom skúšaní a už máme za sebou niekoľko koncertov, či už indoorových alebo outdoorových, vystupovali sme na menších festivaloch aj v kluboch (Tabačka kulturfabrik Košice, Wave Prešov, FUGA a Nu Spirit Bratislava….) a chystáme toho na rok 2016 oveľa viac. Samotné ocenenie nás veľmi prekvapilo, nakoľko narozdiel od kategórie objavu roka, kde sme museli viacmenej zháňať hlasy prostredníctvom internetu, si nadácia vybrala práve nás a dala nám šancu posunúť našu hudbu zasa o krok vpred. Neskutočne si to ceníme,“ napísal o ocenení Adrián Krišák.

Slovenskú kapelu Max Bazowski tvoria Marek Konečný (spev), Imrich Pisarovič (basa), František Pisarovič (klávesy), Richard Grimm (bicie) a Adrián Krišák (gitara). Napočúvaných síce majú stovky hodín svojich obľúbených albumov, ale presne stanovené hudobné vzory nemajú. Hudobne ich však v mnohom inšpirovali a hlavne im pomáhali rozvíjať muzikálnu predstavivosť a chuť experimentovať so zvukom. Mladú kapelu občas prirovnávajú k The Verve, The Horrors, The Antlers, The Doors alebo k skupine Foals. Momentálne čakajú dvojicu študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera ústne maturity a následne sa chcú čo najrýchlejšie vrhnúť do nahrávania.

Reklama

12064392_1288944871122341_1443270595_n

12476069_1288946511122177_1082776416_n

„Do leta by sme radi dokončili náš aktuálny materiál a vrhli sa na nahrávanie. Na blízke mesiace sa nám zatiaľ úspešne darí zapĺňať koncertný kalendár. Najbližšie napríklad budeme predskakovať Carnival Youth, ktorí sa predstavili minulý rok na Grape. Našim najväčším cieľom je momentálne album a boli by sme veľmi radi ak by sa nám podarilo objaviť na nejakom väčšom festivale. Na samotnej muzike nás okrem hrania baví samozrejme cestovanie. Je to neopísateľný pocit, keď stretávate ľudí z rôznych kútov Slovenska ale aj iných krajín a dokážete s nimi niečo spoločné zdieľať prostredníctvom emócií v hudbe. Toto je náš dôvod, prečo to robíme. Máme ako každý v umení určitú potrebu vyjadriť sa. Náš žáner nie je zrovna ,,masovka“ a niektorým naša muzika príde príliš depresívna. Zatiaľ je možné na internete počuť tri svojpomocne nahraté skladby. Na album už je teraz nachystaný materiál o počte približne 10 kusov,“ dodal talentovaný hudobník.

-lt/Foto: Max Bazowski/Radio_Head Awards-

Populárne články