Connect with us

Kultúra

Deň pouličného umenia naplnil centrum príjemnou atmosférou

Published

on

Reklama

Prvá augustová sobota sa v Piešťanoch niesla v znamení pouličného umenia. Od popoludnia do noci zabávali návštevníkov centra Piešťan hudobníci z rôznych kútov sveta a Slovenska rozmanitými hudobnými žánrami. Vidieť ste mohli výstavy obrazov i tvorbu graffity, či užiť si maľovanie na tvár.

Reklama

 

Oproti prvému ročníku, organizátori z Emerald Music House, sústredili hudobný program na dve koncertné miesta – Námestie slobody a Kolonádový most. Tu účinkujúci predstavili vlastnú hudobnú tvorbu primárne zameranú na folk a world music. Do programu Piešťany Street Art Festival 2017 pribudli aj sprievodné aktivity ako sú graffiti, maľovanie obrazov, maľovanie na tvár a ukážky remeselných prác. 

Reklama

Popoludní účinkujúci zápasili s horúčavou a tým aj menším počtom divákov, avšak s približujúcim sa západom slnka sa koncertné miesta čoraz viac zapĺňali divákmi, ktorí sa buď len pristavili, alebo si vyslovene prišli užiť koncert na ulici.  Takto to vyzeralo počas vystúpenia Luke Mizmora.

Námestie slobody zaplnila najmä Romanika, ktorej etnické šansóny si diváci vyslovene užívali. Po nej si mohli na užiť netradičné spojenie electronic world music v podaní Juju Planet Dub a folklóru dievčat z FS Žito.

Zaujímavý spôsob dopravy na Kolonádový most, kde mala záverečný koncert, zvolila írsko-slovenská formácia Noel McCarthy & Happy Boys. Muzikanti okolo Noela, ktorý žije v Piešťanoch, sa priviezli na vystúpenie na koči, pričom samozrejme celú cestu hrali a tak si prilákali viac publika.

-red- Foto: -th-, FB Jozef Hnídzik, FB Emerald Music House

Populárne články