Connect with us

Kultúra

Cyklisti sú na festivale Grape vítaní

Published

on

Reklama

V Piešťanoch sa uskutoční prvý slovenský festival, ktorý bude priateľský k cyklistom. Organizátori pre nich chystajú parkovisko, servis aj výlety a zároveň hľadajú komparzistov na bicykloch do svojho TV spotu.

[singlepic id=17624 w=320 h=240 float=right]„Máme radi cyklistiku a mala by sa na Slovensku viac rozvíjať. Aj preto chceme takto ukázať, že všade sa dá prísť na bicykli a je ho aj kde odparkovať. Navyše to trošku chráni životné prostredie a podporuje krvný obeh,“ povedal za organizačný tím festivalu Grape Ján Janči Trstenský.

Reklama

Každý kto príde 10. a 11. augusta na piešťanské letisko na bicykli, dostane možnosť svoj dvojkolesový dopravný prostriedok pohodlne a bezpečne zaparkovať. V prípade potreby môže využiť priamo na festivale služby bicyklového servisu. A ak si bude chcieť pozrieť Piešťany a okolie, usporiadatelia pripravili cyklovýlet okolo Sĺňavy.

Podobné služby sú podľa Jančiho Trstenského bežné na všetkých severských festivaloch: „Ale tam je neporovnateľne lepšia cyklo kultúra.“

Reklama

V prípade potreby budú pre cyklistov aj šoférov pripravené testery na obsah alkoholu v krvi. „Už vlani bolo jedno stanovisko pri východe z areálu. Test hliadka tiež chodí ľuďmi počas celej akcie. Najmä to stále stanovisko nemôže nikto minúť,“ uviedol organizátor.

Bicykle budú hrať hlavnú úlohu aj v TV spote festivalu Grape. „Budeme nakrúcať v pondelok 18. júna na letisku v Piešťanoch. Potrebujeme asi 40 mladých ľudí na bicykloch, oblečenie neurčujeme, ale bude fajn, aby boli čo najfarebnejší. Info sme zverejnili už na našich stránkach a ľudia sa vo veľkom hlásia,“ uzavrel Janči Trstenský.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články