Connect with us

Kultúra

Chlieb a soľ

Published

on

Reklama

Pásmo piesní a hovoreného slova v podaní speváčky Jany Kocianovej a kňaza Jána Sucháňa sprevádzaných Art Music Orchestrom
odštartovalo tohtoročné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. Napriek hrozbe dažďa sa podujatie uskutočnilo v Hudobnom pavilóne v parku a účinkujúci aj diváci sa asi dobre modlili, lebo výdatnejšie sa rozpršalo, až keď bolo po koncerte a hudobníci mali zbalené všetky nástroje.

Reklama

[singlepic id=442 w=320 h=240 float=left]Jana Kocianová a Ján Sucháň vystupovali spolu v Piešťanoch v zime a práve po tomto koncerte ich oslovili zástupcovia Art Music Orchestra s prosbou o spoluprácu. Po drobnom váhaní súhlasili a tak sa hudobníci z Červeníka, Leopoldova, Krakovian, Piešťan a Prieval začali pripravovať na spoločné koncerty. Najviac práce mal umelecký vedúci Marek Bielik, ktorý musel urobiť aranžmány piesní Jany Kocianovej pre viac ako dvadsaťčlenné teleso. „Našťastie práve začínali jarné prázdniny a keďže som učiteľ, mal som týždeň voľna, počas neho som to napísal,“ hovorí Marek Bielik. Jeho šikovnosť ocenila aj Jana Kocianová priamo počas koncertu, keď mu zložila poklonu za jeho prácu. Na koncert zavítalo mnoho bývalých farníkov Jána Sucháňa, ktorý pôsobil v Krakovanoch, Trebaticiach a Ostrove a oni i ostatní hosti a si mohutným potleskom vypýtali prídavok. Pre tých čo nestihli včerajší koncert a chceli by si Art Music Orchestra vypočuť, tento raz však bez spoluúčinkujúcich, v Piešťanoch budú najbližšie vystupovať 27. júna opať v Hudobnom pavilóne v mestskom parku.

Autor: Tomáš Hudcovič  Foto: hug(o)photo

Reklama

[nggallery id=12]

Populárne články