Connect with us

Kultúra

Čankišou roztancovali Kazačok

Published

on

Reklama

Hudba bájneho národa Čanki sa do Piešťan vrátila po troch rokoch. Líder kapely spomínal na tunajšie publikum a ďakoval mu za vynikajúcu atmosféru.

[singlepic id=37753 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Neprehliadnuteľný spevák Karel Heřman a jeho ansámbel skvelých hudobníkov už v Kazačku niekoľkokrát hrali. Po dlhšej prestávke sa do tohto klubu opäť vrátili živé koncerty a tancachtivé publikum to náležite ocenilo. Po vypredaných MIG 21 prišlo 8. decembra veľa ľudí aj na Čankišou.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=8reBFPEEnM0[/youtube]

Kapela sa medzičasom stala vo svojom žánri legendou. Jej členovia obišli svet a z každého kúta si priniesli iné inšpirácie, aj preto mohli jednu zo svojich skladieb uviesť slovami: „Moravský pastier, stráži španielske ovce na Novom Zélande. Svet je malý, takže je to celkom možné.“ Presne taká je hudba ľudí Čanki. Počuť v nej vplyvy rôznych národov a kultúr a česká kapela tento mix originále interpretuje – dokazuje, že jednonohí Čankiovia sú skutoční.

Počas dvojhodinového koncertu, ktorý zorganizovali Šourúm Šou a agentúra Šramot, predstavili Čankišou prierez svojou bohatou tvorbou, pričom nevynechali ani skladby z najnovšieho albumu. Bodkou za vystúpením boli samozrejme ich najväčšie hity, na ktoré tancoval celý Kazačok.

[nggallery id=2052]

Text a foto: Martin Palkovič Video: I. M. O.

REKLAMA

Populárne články