Connect with us

Kultúra

Britský rock s americkým zvukom. Kvalitná kombinácia od Funny Faces na ich novom albume

Published

on

Reklama

Funny Faces nie sú žiadni nováčikovia na hudobnej scéne. Fanúšikov indie gitaroviek potešili EP-čkom Why Do People Hide From The Rain (2011) a Big Dancer (2012) a po dvojročnej príprave predstavujú svoj prvý celovečerný nosič My Odds and Ends.

_X9B6829

Reklama

Ten ponúka jedenásť autorských skladieb melodického indie rocku. Podmanivý, miestami naliehavý spev, vás vťahuje a unáša na vlnách nápaditých aranžmánov. Zvuk Funny Faces je vyzretý a popretkávaný nostalgickými momentami. Pustite si My Odds and Ends do skoku, do sluchátok, aj do reprákov a buďte chvíľu bezstarostní.

Debutový album piešťanskej kapely sa nahrával v jednom z najlepšie vybavených hudobných štúdií na Slovensku. Konkrétne v Musea Polymnia v Moravskom Lieskovom. Pod zvukom celej nahrávky je podpísané aj významné zahraničné meno. O finálnu zvukovú stopu sa postaral Mark Santangelo, ktorý spolupracuje s takými hudobníkmi ako Red Hot Chilli Peppers, Kanye West, Frank Ocean či v minulosti s Michealom Jacksonom.

Reklama

“Oslovili sme viacero hudobných inžinierov a Mark nás zaujal jednoznačne najviac. Dokonale odhadol našu predstavu, o tom, ako by mal album znieť. A tento dôležitý faktor sa odzrkadlil na finálnom výraze nahrávky,” zdôvodňuje výber zvukového inžiniera frontman kapely Marko Manas.

Výnimočný je aj cover albumu, na ktorom pracovala grafička Monika Kvaková. Vytvorila vlastný font písma a grafiku zameranú na detailné symboly, ktorých metaforický význam pramení z piesní. V booklete vás tiež čakajú tajné odkazy ukyté v textoch. Nechajte sa prekvapiť.

Album si fanúšikovia môžu zakúpiť na iTunes a vypočuť na Spotify. Album vo fyzickej podobe bude dostupný na koncertoch. Pokrstia si ho už 2. októbra v bratislavskom KC Dunaj. Z éterov bude v najbližších dňoch znieť prvý singel True Honey.

Text a foto: Tlačová správa

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články