Connect with us

Kultúra

ArtJazzGallery zažil vynikajúci koncert Radovana Tarišku a Varady Tria

Published

on

Reklama

V ArtJazzGallery Kursalonu sa v piatok 24. marca uskutočnil nádherný koncert nášho popredného alt saxofonistu Radovana Tarišku. Talentovaný hudobník vystúpil so zoskupením Varady Trio, na čele ktorého stojí Andreas Varady. Tento majster je vo svete všeobecne známy, napríklad aj spoluprácou s takým menom, ako je Quincy Jones.

Reklama

Quincy Jones, s ktorým mal tú možnosť spolupracovať Andreas Varady, sa podieľal s Michaelom Jacksonom na preslávených albumoch Thriler a Bad. Líder Varady Tria sa narodil na Slovensku v maďarsko-rómskej rodine. Na gitare hrá od svojich štyroch rokov, pod dohľadom otca Bandiho. V roku 2007 sa Andreas spolu s rodinou presťahoval do Írska. V roku 2010 vydal svoju prvotinu – album „Questions“, ktorý produkoval David Lyttle. Už v roku 2011, ako 13-ročný, sa stal hviezdou Ronnie Scotts Jazz Club.

V roku 2014 mu vyšiel prvý album pod značkou Verve Records s názvom Andreas Varady.
Na koncerte vystúpili aj jeho len 15-ročný brat Adrian – bicie a otec Ondrej „Bandi“ Varady – kontrabas. Ako hosť sa nám na záver predstavil Matej Korbelič. Je veľká škoda, že si jazzová verejnosť uctila týchto predstaviteľov v tak malom počte.

Reklama

-Text a foto: Michal Mišík-

Populárne články